Збройний конфлікт в Україні приніс багато руйнувань. Зокрема, багато населених пунктів залишилися без електрики, що змушує людей голодувати та буквально повністю випасти з реальності. Сьогодні без світла проблематично приготувати їжу, облаштувати житло та, звичайно, стежити за тим, що відбувається у світі. Проте компанія ДТЕК Ріната Ахметова взялася за виправлення ситуації та почала займатися оперативним відновленням електрики у зруйнованих регіонах.

Підприємство українського олігарха з початку вторгнення росії за нульову плату поставило лікувальним закладам та військовослужбовцям 28 млн кВт.год електроенергії вартістю 160 млн грн. З того часу, як розпочалися повномасштабні військові дії, у Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях безкоштовну електроенергію від групи ДТЕК отримують об’єкти критичної інфраструктури. Вони представлені такими підрозділами:

  • державними та комунальними лікувальними;
  • військовими;
  • силовими.

Постачання не припиняється і продовжується, їйого отримують зазначені вище структури. Це лікарні, пологовий будинок та інші. Крім того, ДТЕК надає гуманітарну допомогу та вже передала українським захисникам партію бронепластин у Полтавській області. Гумдопомогу від підприємства, засновником якого є Ахметов, також надано в інші області.

Підприємство вже вклало 300 млн. гривень у відновлення пошкоджених внаслідок бойових дій електромереж Київської області. Відновлення резервних джерел та міцних, надійних схем електроживлення в регіоні компанія оцінює у 600 млн грн.

Специфіка роботи

За словами гендиректора ДТЕК, щоб відновити електромережі вказаного регіону, потрібно створити масштабну кампанію. За перші 45 днів бойових дій було відновлено 10 тисяч ліній електропередачі, переважна кількість яких була зруйнована повністю, також відновленню підлягало 3 тисячі трансформаторних підстанцій. До роботи залучили понад 1000 спеціалістів компанії, було сформовано понад 150 аварійно-ремонтних бригад.

Суму в розмірі 300 мільйонів гривень компанія інвестувала для оперативного повернення електропостачання 260 тисячам сімей, які проживають у Київській області та зазнали втрат у результаті російської окупації.

Що відомо про ДТЕК?

Підприємства групи ДТЕК займаються виробництвом електроенергії на низці електростанцій, у тому числі сонячних, теплових, вітрових, а також видобутком вугілля та природного газу, реалізацією трейдингу енергоресурсами на вітчизняному та іноземному ринку. Серед інших напрямів діяльності компаній – розподілення електроенергії, управління інфраструктурою електромереж, постачання людей електроенергією.

У нелегких для України умовах, коли в країні воєнний стан, група ДТЕК продовжує працювати і робити істотний внесок у енергетичну безпеку,  продовжує контролювати ситуацію, зберігаючи енергетичний тил держави у надійних руках.